9/10/08

El bessó de la vida d´entre tota una tona de fullaca


“Si me pagara lo que gasta para evitar que le roben yo no le robaría”
-Paul Newman a la pel.licula “Dos Hombres y un destino”-



No hi ha dubte de que l´unica grandessa del home residex en aprendre de tot alló que li ocorr en la vida. Malgrat tot el devenir de mentides, l´enpressonament dogmatic de les nostres conciències per part dels poders judeó-cristians, les desigulatats socials praticades pels poders judicials, els valors falsos i debils la societat actual, i l´unic valor "cotizable" per aquestes terres tancades del planeta terra controlat per holdings guvernamentals i cadenes comercials de institucions i nacions amb dret de lucrarse.
De tota la fullaca el bessó es l´unica grandessa, basta be una petita lliçó per superar el dolor que puguin donar 100 garrotades. Com si tants sols bastas una petita pedra per ferte caure d´es cami. Tot lo demes tant sols es pura "cabalistica" economica de la sociedad capitalista moderna.
La menció a la economia en totes aquestes questions,te molt a veure perque s´ha convertit en el gran enemiga exterminadora del valors naturals i congenits del que ens fan florir com esser humans i axí distinguir-nos de la resta d´esser vius. Pero ahores d´ara qui sería es "bestiar" ?
Afarram les nostres vides a una fusta que pren, pero aleotariomanet a tot aquesta apocalisi dels nostres valors com homes lliures i forts el mes important d´aquesta vida a qualsevol lloc d´aquest món es tenir doblers. Fora dubtes tot esta organitzat per que els doblers siguin sa pared mestra d´on construir el millor avenir i adquiri mes drets i respectes en la vida d´un ciutadà qualsevol de qualsevol nació del món.
Es per aixó que el gran pecat de l´home modern resideix en l´araquiri de la lluita de classes.
Perque si un pobre vol robar a d´arriscar-se la vida i donar la cara o amb el seu defecte possar-se una calça per amagar el seu rostre, menstres que el ric si vol robar pot pagar una minuta per obscuritzar la seva identitat i tants sols amb una "telefonada de poder" triplica per millons qualsevol boti que pugui ficar a una borsa d´esports un lladre de bancs d´on tot alló que surt es assegurat per l´home poderos del "cop de telefón" que s´encarrega de guanyar tones i tones doblers que mai un home armat pugi imaginar endur-s´en d´una de les tants dramatitzacións d´atracaments que pugui haver en el món del cinema.
Ja ho deia aquell home que es possava s´americana dels diumenges per engatar-se: "No tots els gats fan sa mateixa olor, ni tots els homes del món poden pagar per tenir raó, per aixó es feren les presons i els sastres . Arriba abans davant un jutge un lladre de mans que un lladre de guants".

No hay comentarios: