26/5/10

POLLAMARI POEMES I REFLEXIONS PER A UN MÓN SENSE COR


POEMES I REFLEXIONS PER A UN MÓN SENSE COR

Ara per ara, els missatges més avinents a la nostra societat ens venen que el poder, la bellesa i la riquesa són bandera de la nostra qualitat com a persones i alhora determinen, evidentment, una vida reeixida i de felicitat, o bé, en la seva absència, una vida-calvari de nàufrags en una mar de taurons que s´exciten amb les nostres pors. És així, no són bromes. L`ànima sensible, les bones voluntats, l´afectivitat- que no sensibleria- i l´autèntica essència de l´ésser humà han deixat de ser una prioritat, per esdevenir, en el millor dels casos, un joiell extravagant en una societat superficialment correcta.

Vivim en un món de cobdícia (ja sigui física o intel.lectual), d´avarícia, de pretensions aristocràtiques i de dignitats que oposar als altres, d´injustícies legals i d´insolidaritat, on el que és real i profund resulta accessori o directament ignorat; un món on l´amor és una conquesta de l´ego, que ens condemna a viatjar a cegues per tot arreu, i per tots els llits, cercant quelcom amb què omplir el buit espantós de la por al fracàs; un món cec a la profunditat de la crisi. I guanyem els doblers que guanyem, i per moltes mòsses que facem a la capçalera del nostre llit, o per molta dignitat assolida, seguim sentint-nos buits.

Pollamari és un llibre que ens parla d´absurdes veritats, de confusions que enterboleixen un gran sector de la societat actual. Pollamari és un conjunt de poemes surrealistes i de reflexions lluminoses, il.lustrades amb una sèrie de dibuixos delicats i d´un humorisme líric, que ens porten a repensar certs aspectes de la conducta humana, cada vegada més acostumada a vulnerar l´essència de l ´Amor i a jugar amb els sentiments dels altres, infra o sobrevalorant-los d´acord amb un superficial judici sobre el seu atractiu o la seva lletjor, sobre el seu èxit o el seu fracàs.

Pollamari ens presenta una visió crítica de la societat contemporània, que en tot cas no pretén res més que convidar al lector a riure´s un poc del món, o d´ell mateix en el millor dels casos. De fet: NOMÉS ÉS UN LLIBRE!

Malgrat les errònies interpretacions que pot suscitar el seu títol i el seu controvertit llenguatge, socialment incorrecte, malgrat el perill de ser considerat vulgar, aquest llibret escrit per Miquel Orlandis, Xisco Fuster i Toni Planissi, està consagrat a l´Amor i als valors espirituals, essència de la perduda condició humana, bàsics en la vital diferència entre un ximpanzé i un ésser humà.


Es pot trobar a llibreries de Manacor i Palma. També està penjat a Internet: www.scribd.com/doc/30974604/Pollamari. i a Facebook, amb el nom de: Pollamari Es Llibre, on hi trobaràs alguns extres al llibre imprès, com petits vídeos promocionals i meravellosos cartells publicitaris.


Pollamari, Desidia Ediciones, col.lecció Homos de paper nº1, Abril 2010.
www.desidiaediciones.com

No hay comentarios: